torsdag 25 mars 2010

Vårkänslor, före och efter. Eller tvärtom.


Gafsan - queen of universe. Tanten har hemburit vackra ting för mig att sitta på. Fast hon påstår att hon köpt dem för att det var varmt, vår och inspirerande. mig är det egalt, vilket som.
Tistel är annars en som haft riktiga vårkänslor och fått dem åtgärdade. Tanten fick spel när Tistel en vacker dag klättrade utanpå kattnätet på balkongen. Några telefonsamtal senare var lobotomin bokad. Kastrering, säger tanten.

När Tistel kom hem var det alldeles fel på henne. Inget kul nånstans alls. Tanten pjoskade. Jag fick leka med lilla farbrorn istället, för en katt som ser ut så här är ju inget att ha, det ser ju vem som helst.

Men efter en dags sovande och att jag tvättat bort all konstig sjukhuslukt från henne var hon lagad! Förutom väldigt kort päls och ett litet stygn på magen. Hon spinner lika högljudt som förr. Nu väntar oss varma vårdagar på balkongen! Och se; snön på gården är borta!

Tanten fortsätter att uttrycka sina vårkänslor på textil väg. Och med plast. Det är bäst hon får hållas, så behöver inte vi boka lobotomeringstid för henne.


Inga kommentarer: